Keresőbarát Weboldal Készítés

A keresőbarát weboldal készítés az alapja minden sikeres weboldalnak. Ezért az Elegant Site ezt tartja a legfontosabb lépésnek a weblap készítés során.

Technikai SEO 

Keresőbarát weboldal készítés alatt azokat a gondos technikai beállításokat értem, amelyek alkalmassá teszik a honlapodat a keresőoptimalizálásra. Jó de mi is az a keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization vagy röviden SEO)?  A SEO ha nagyon tömören kellene elmagyaráznom akkor kiváló minőségű tartalom készítést jelent, amelynek célja, hogy a kereső organikus találatai (nem fizetett keresési eredményei) között minél előkelőbb helyen szerepeljen.

3 feltétele van, hogy a google kiváló minőségűnek értékelje a tartalmadat:

  • Az oldalad, ahol a tartalmad van technikai SEO irányelvek figyelembe vételével lett felépítve. (techikai SEO) Ezen irányelveknek megfelelően készíti az Elegant Site a weboldalait.
  • A tartalmad a megfelelő módon lett a kiválasztott kulcsszavakra optimalizálva. (on-page SEO)
  • A tartalmadat az emberek minőségi tartalomnak értékelik és megosztják, vagy hivatkoznak rá. (off-page SEO)

Rengeteg weboldalon olvasom, hogy keresőoptimalizálást vállalnak és azt ígérik, hogy 60 vagy 90 napon belül a google első oldalára juttatják a weblapodat. Én nem teszek ilyen ígéretet mert szerintem ez csak egy csali. Miért gondolom ezt? Mert nem mondják meg, hogy bármilyen erősségű kulcsszóra vállalják ezt a szolgáltatást. Gyenge kulcsszóra optimalizálnak amire kevés az organikus keresés és azzal viszonylag kis energia befektetéssel szép helyezést érnek el és neked ez nagyon sok pénzedbe kerül.

Az Elegant Site lefekteti azokat a technikai alapokat, amelyek hozzá segítenek, hogy saját magad képes legyél google sikereket elérni.

Weboldal betöltési sebesség

A weboldalad betöltési sebessége egy sarkalatos pontja a technikai seonak. A betöltési sebesség nagyban befolyásolja, hogyan ítéli meg és rangsorolja a Google a honlapodat. A weboldal sebességét a google sebességmérő eszközével könnyedén le lehet ellenőrizni.

Az Elegant Site csapata az alább felsoroltak figyelembe vételével készítenek weboldalakat:

  • gyors és megbízható szervert használunk (ezit.hu SSD és felhőalapú tárhelyeit preferáljuk)
  • fényképek méretezése (a nagy méretű képek lassabb betöltődést eredményeznek ezért nagyon fontos a képek méretezése)
  • felesleges nem használt pluginek telepítésének mellőzése
  • több sablon használatának elkerülése (ebben az esetben már az is elegendő ha telepítve van egy olyan sablon ami nincs aktívan használatban)
  • cache plugin telepítése (a W3 Total Cache plugin telepítésével, beállításával villám sebességre kapcsoljuk a honlapod)

SSL tanúsítvány

Az SSL tanúsítvány segítségével a kliens és a szerver között létrejön egy titkosított biztonságos kapcsolat amellyel elkerülhető, hogy pl. a hitelkártya adatok kiszivárogjanak.
A Google 2014 óta nem biztonságosnak ítéli meg azokat a honlapokat amelyek nem rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal és hátra sorolja őket a keresések során.
A Google Chrome böngésző az alábbi módon jelöli ha nem biztonságos a weboldalad.

Az Elegant Site az ezit.hu tárhely szolgáltatását preferálja, mert gyors, biztonságos és minden tárhelyéhez Ingyenes SSL tanúsítványt biztosít.

Keresőmotor láthatóság

A technikai seo nulladik lépésének is nevezhetnénk az oldalunk láthatóvá tételét a keresőmotorok számára. Ezzel a beállítással engedélyezzük vagy tiltjuk, hogy a kereső robotok bejárhatják-e az oldalainkat vagy sem.
WordPress admin felületén az alábbi helyen és módon tudjuk indexelhetővé tenni a honlapunkat.

Beállítások >> Olvasás >> Keresőmotor láthatóság

A pipát ki kell venni, a módosításokat menteni kell és már látható is a keresőrobotok számára a weboldal. A weblapunk így indexelhetővé válik.

Mobilbarát weboldal

Az elegáns divi wordpress sablonnal készítünk reszponzív weboldalakat. A reszponzív megjelenés azt jelenti, hogy a honlapod tartalma a különböző eszközök kijelző méretéhez igazodva jelenik meg.

Fontos, hogy a Google hátrébb sorolja a keresési eredmények között azokat a weboldalakat amelyeket nem mobilbarátnak ítél meg.
Azt, hogy a weblapod mobilbarát jellegű-e ide kattintva tudod letesztelni.

Olvasható URL címek 

A Google olvassa és értelmezi a weblapod URL címeit is, így nem mindegy, hogy olvasó vagy nem olvasóbarát címeket használsz. A wordpressben ez is egyszerűen beállítható opció, de sok weblap esetén látom, hogy elmarad vagy nem is tartják fontosnak. A wordpress admin felületén a következőképpen lehet beállítani. Javaslom a Bejegyzés címe opciót kiválasztani. Ezzel az opcióval nem csak a kereső motorok tudják értelmezni könnyedén a cím mögötti tartalmat, hanem weboldalad olvasói is. Így az olvasható url címek beállítása alapvető a keresőbarát weboldal készítés során.

Beállítások >> Közvetlen hivatkozások >> Közös beállítások

Figyelem! Nagyon fontos, hogy az állandó linkek megváltoztatása súlyosan befolyásolja a kereső motorok láthatóságát. Soha ne változtasd meg már élő weboldalon. 

XML Oldaltérkép 

A Google keresőrobotot segítjük amikor létrehozzuk a weboldalunk oldaltérképét. Minden esetben telepítjük a yoast seo pluginját, amelyben bekapcsoljuk, hogy a yoast legenerálhatja a weboldalunk xml oldaltérképét.

Y SEO >>  General >> Features >> XML Sitemaps >>  ON

Itt is tudjuk megtekinteni a legenerált oldaltérképet is. Kattintsuk a kérdőjelre majd a See the XML sitemap. linkre. 

Ha Te is ilyen ilyen weboldalt szeretnél vállalkozásodnak, kérd ingyenes ajánlatunkat!

Ajánlatkérés

Pin It on Pinterest